Monday, August 26, 2013

Old Guardian Barley Wine Style Ale

Old Guardian Barley Wine Style Ale (Stone Brewing) pdl 0,66 l. alc 11,0 % Liigimääratlus: ameerika tüüpi odravein. Ratebeeris 99 ja beeradvocate järgi 89 punkti!!! Maailmaklass!

Tootjainfo: "Barley wines are traditionally hefty brews, but ours is downright excessive. The huge maltiness of this beer is only tamed by an equally prodigious addition of hops, creating a rich, slightly sweet, caramel-hued ale infused with assertive bitterness and bright hop notes, all culminating in a pleasing dryness. While it will evolve into an even more glorious brew with age, this beer's delicious onslaught of flavors will seriously challenge your ability to wait any longer to drink it."

Lihtne suur pudel, klaasile trükitud stiilne silt esiküljel ja liiiiiiiiiiiiiga pikk väikeses kirjas tekst teisel pool. Helekreemikas vaht täidab 2/3 klaasist ning on püsiv ja tihe. Õlle värvus - kirkalt vaskpunane. Aroom on leebepoolne, koorevenise ja suira lõhnaga.

Esmamekk on väga tihe ja keeltnäksivalt magus-vürtsikas. Keskmaitse tuiab su keelele nagu purjus orkester, kes igaüks puhub ja taob eri noodistikus oma peas keerlevat lugu - siin on tugevat murakamekki ja rasket vahajat meekärge, ploominalivkat ja pihlakamoosi, ebaküdooniaid ja astelpaju. Lõppmekk muudab asja veel segasemaks, ajades suus ümber suure tünni pohlalikööri ja mandariinikeedist, tilgutades sinna sekka ka vanaema rohukapist leitud koirohtu ja palderjani. Järelmaitse asub segamini paisatud maitseruumis juba korrastama, tehes seda noortest kuuseokstest tehtud luuaga, kuid raputades su haavadele veel veidi tubakat.

Kaeviksügava kehaga, koirohu ja mee tinktuurina kleepja paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsika-kibeka buketiga ÜBERrüübe! Kui teil toidust kahju pole, siis võite siia juurde süüa nt kasvõi ohtra või, soola ja küüslauguga kaetud musta leiba - mine tea, üks hull võib teist vaid võimendada!
-----------
pilt siit

2 comments:

  1. Hehe, teretulemast konvertide hulka. Stonest tagasiteed pole. Harju parem ära.

    ReplyDelete