Tuesday, August 13, 2013

Abbaye des Rocs Brune

Abbaye des Rocs (Brasserie de l’Abbaye des Rocs). pdl 0,33 l. alc 9 % Liigimääratlus:hmmm ... pakuks et quadrupel? Ratebeer 100 ja beeradvocate 94!!

Tootjainfo: "Abbaye des Rocs (9% alcohol vol.) is a pure malt beer, with no added sugar. The entire range of tastes is directly linked to the double fermentation, the precise quantities of malts (7 types) as well as the mixtures of three kinds of hops (Belgian, German and Czech). Its colour is a striking deep and majestic red. Its taste is rich and full of subtlety. It is tasted like a red wine with which it shares the ruby colour without having the tannin. It develops a strong sweet smell. It confirms the initial impression in the first mouthful, with a sharp body that is balanced with a certain fruitiness. It frees itself on the palate and develops an impressive depth of taste. Some traces of burnt wood are detectable, but never scorched even if it contains this kind of malt. The foretaste is very prolonged because of its rich and unctuous development throughout the mouth. The bitter and sugar tendencies (even though there is no sugar in its composition) compete and come back together to the taster's great satisfaction. It is a deep, mystic and extremely mature beer to be classed among the great products of our soil."

Disain: lihtne väike pudel, kloosterlikel elementidel mängiv kirjuvõitu sildike, kaelasilt ja kork vapikujundusega. Kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes suuremulliseks, kuid jättes keni jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt hägune imeilus veinipunane. Aroom on mahe, pehme ja meelitav nagu siidkattega sulgpadi, mõjudes lausa dessertveinina.

Esmamekk on tihkepoolne ja karameljalt magus. Keskmekk mõjub hunnitu puuviljapöörisena, siit leiab nii datleid kui heledaid kreeke, kuldseid rosinaid kui vaniljet, vahukoort ja veinitarretist. Lõppmekk sunnib ohkama, see tundub lõunamaise külalislahkuse pealetikkuva äärmusena, siin põimuvad harfihelid ja haareminaiste meelad ohked, sametpadjad ja siidkardinad. Karamelliseeritud hurmaa, viigimari ja dattel - kõik need ja muidugi halvaa. Elamuse muudab täiuslikuks järelmaitses esiletulev vürtsikas-mõrkjas knihv justkui kelluke eunuhhi käes, mis annab märku et aeg on naaseda paradiisist maale.

Raske kehaga, kleepuva paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkja-magusa buketiga fenomenaalne rüübe. Peale sellist tahaks langeda talveunne ja näha järgmised kuus kuud sama täiuslikult dekadentlikku und. Dessertõlu selle sõna parimas tähenduses!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment