Monday, July 13, 2015

Beautiful & Strange


Beautiful & Strange (Brewfist / De Molen, Itaalia / Hollandi) pdl 0,33 l. alc 3,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "goze" ja hinnang 57 punkti.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Malti: Pilsner, Wheat
Hops: Magnum, peels bergamot, bitter orange peel, salt
Collaboration brew with De Molen, Gose, sour, light and refreshing ... out just in time to freshen up the early spring only!"

Väike lihtne pudel, sildil tuulikud. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne (kuna fotikas pole käepärast, siis kasutan laenatud pilti, mis kahjuks EI kajasta joogi õiget värvi). 

Aroom on gosele omaselt soolakas ja väga värske, puuviljane ja linnaseline.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja soolakas. Keskmaitse on soolakas, hapukas ja kuidagi puidune. Lõppmaitses domineerib sidrunikoore mõrkjas-hapukus, soolane foon jääb kuhugi tahaplaanile. Järelmekk pargib üsna tugevalt keelepära, vürtsikas õhetus ja soolakas-merene jahedus moodustavad põneva koosluse.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, soolakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-soolakas-vürtsika buketiga Friigikas, soolaste gozede päris hea stiilinäide, mis enamikele inimestele on sama võõras kui soolane jäätis või magus heeringas.
---------------
pilt laenatud siit

No comments:

Post a Comment