Wednesday, July 1, 2015

Romantic Village Cascade Premium Lager ?

(Selle õlle kirjeldamist alustab Gambrinus väikese ebalusega, sest pole kindel, kas õnnestus jaapanikeelselt sildilt leitud vihjete abil tuvastada õige vaste ratebeeris ... sest silt on teine, nimetus väga ei kattu ... kuid olgu, ega siis RB pole peamine, õlu on põhiline! :)

Romantic Village Cascade Premium Lager ?  (Romantic Village, Jaapan) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial pils, hinnangut pole veel välja kujunenud.

Väike õlakas pudel, mustal sildil puna-kuldne ornament. Valge vaht täidab ligi pool klaasist, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom mõjub linnasesiirupina magusalt, kuid nii need imperial pilsid kipuvad olema - üheplaaniselt jõulised.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse puidune mõrkjus tõuseb kenasti üle linnasemagusa. Lõppmaitse muutub vürtsikamaks, kogu asi hakkab muutuma juba põnevamaks, siit elidub pähkliseid ja vaiguseid noote, ürdikat vürtsisust ja röstitud sepiku krõpsakust. Järelmekk on magusakas ja üllatavalt pehme peale eelmist maitsetulva, kuid siiski kenasti kurku soendav ja ürdiselt mõrkjas-kosutav.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Imperial pils on pretensioonikas liik, siit mingeid vau-efekte välja võluda on keeruline, kuid antud jook on kiitmist igatahes väärt!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment