Tuesday, July 14, 2015

Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA


Mors Lilla Bulldog Blåbärs IPA (Gotlands Bryggeri, Rootsi). pdl 0,33 l. alc 6,6%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 66 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "A unique IPA, flavored with fresh blueberries! A healthy, easy blomming ale with hints of elderflower and mint with a clear blueberries character who gives roses on the cheek and shine in the spotlight!"

Väike õlakas reljeefkirjadega pudel, sildil sinise keelega koer. Sentimeetrine kollakas-punakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt kuldpunakas. Aroom on õrnalt biskviitjas.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse hapukas ja ehe marjasus on päris mõnus üllataja. Lõppmaitse hapukas-magusakas olek on juba tummisem ja tuhmim, kuid siiski tajutavalt mustikane. Järelmekk on mõrkjas, veidi kohvine ja biskviitjas.

Keskmisest veidi raskema kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga omapärane rüübe. IPA tasemeni see jook siiski ei küüni, kuid mustikate marjasus on täiesti mõnusalt tunda. Kui poleks omamaist Pesakonda umbes samas maitsenišis ees laiutamas, võiks Gotlandi analoogi ju ka kõrgemalt kiita, kuid praegusel juhul tuleb saarepoistele õlale patsutada ja öelda, et pingutage järgmine kord pisut rohkem :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment