Friday, July 17, 2015

Eriti keelatud vili

Eriti keelatud vili (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: puuviljaõlu

Tootjainfo: "Belgia stiilis blond õlu on laagerdunud 4 kuud virsikute ja "metslastega" (seletuseks - see tähendab metsikuid pärmi/bakteriliike)

Väike lihtne pudel, must-valge minimalistliku esteetikaga sildike. Vahtu praktiliselt ei tekigi. Õlle värvus - kerge uduvinega erkkollane. Aroom on hapukas ja mahlane, kuivapoolne ja veinine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja särtsakalt hapukas. Keskmaitse mõjub keeltkuivatavalt, hapukas-tiiiihkelt-ananassikonservi ja veiniäädika seguselt. Lõppmaitses ontsib Gambrinuse mõjutatav mõistus kuskilt üles virsikute magusa tihkuse, kuigi see on peitunud hapukas-vürtsika teki alla. Järelmekk meenutab küll rohkem kodust väga kuiva puuviljaveini kui õlut ... aga ometigi õlu ta ju on!

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja vastuoluliselt õlijas-kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Vau-efektiga FRIIGIKAS, mille puutumus õllede tavamaailmaga on enam kui kaudne, tegemist on väga omanäolise ja võluvalt veidra uudisloomega õllemaailmas. Innovatiivne? Jah kahtlemata! Masside lemmik? Ei iial! Maitsepervode maiuspala? Mõistagi! :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment