Tuesday, July 7, 2015

Black Betty


Black Betty (Beavetown, UK) prk 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: black IPA ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Malt: Pale, Caragold, Caramalt, Wheat, Carafa II, Carafa III
Hops: Magnum, Columbus, Chinook, Citra
Bam-a-lam! Say no more! This was our first brew of Betty, we all loved her so much she made it into the Core Beaver Beers. Amen."

Väike purk, pildil skeletipaarike :) Hallikaspruunakas vaht täidab 2/3 klaasist, olles tugevalt püsiv ja jäika pitsikihti klaasiseintele kleepiv. Õlle värvus - hämuselt mustjaspunane.

Aroom. Ooo ... see on sügav ja mitmekihine. Algul tajud musti ploome ja mustsõstraid. Siis tuleb aga sutsakas suitsu ja kreemjat kohvikakaojooki. Kui lasta mustsõstraid blenderis puruks, siis see lõpus seemnepudine pära lõhnab ukmbes samamoodi, veidi eeterlikult ja sutike lagritsaliselt. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, keeleotsa musta kuninglikku sametisse mässiv ja mustsõstrlikööri pakkuv. Keskmaitse algus mõjub kirbe-kohviselt ja lagritsa ning punasesõstra toorhoidisena ... sihukest asja pole vist päris elus olemas? Aga see ongi pigem selline afterlife-õlu, mida iganes see ka ei tähendaks. Igatahes sügavalt ebanormaalne kindlasti.

Lõppmaitse segab kokku mõrušokolaadi, kuivatatud metskirsid, suitsuploomid ja veidi tuhka ... noh puhtalt stiili pärast või nii. Järelmeki mõõörkjas-hapukas tume meeleolu tõmbab kukla kipra, sunnib pikalt sõnu otsima ja siis sedastama - jämmmejurakas, kui elurõõmsalt morbiidne see värk on!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, Mõrkjas-magusakas-Mõrkjas-vürtsikas-hapukas-Mõrkja buketiga Megakolemõnus rüübe! Urjuhh, kerge pole see jook mitte mingil moel, keskmisest väiksema hullusega kodanikule tuleks seda parem mitte pakkuda! Klaasike vett oleks siia kõrvale igati paslik.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment