Sunday, July 26, 2015

Casper


Casper (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale", hinnang pole veel teada. Tootja ise on küll sildile kirjutanud "belgian dark strong ale"

Tootjainfo: "Ühel pisikesel troopilisel saarel Aafrika lähedal peab koerake Casper belgia tüüpi baari, kus saab maiustada belgia jäätise, vahvlite, kokteilide ja muidugi ka õllega. Kui nõnda kauges kohas saab olla belgia hing, siis saab ka Eestis pruulida belgia õlut.
Casper on belgian dark strong ale mille puuviljase aroomi tegijaks on belgia pärm ning magusa maitse annab Abbey linnas."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord pruunakates toonides, pildil baarikoer :) Kollakas sõrmepaksune vahukioht on hõredapoolne ja mitte kuigi kaua püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on võrgutavalt magus, karamelline, kuivatatud virsikute ja viigimarjade sarnane.

Esmamekk on keskmise kehaga (või isegi veidikese õhemaga) ja sutsakalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile kommisuhkru magusus koos marjaveinise hapukusega. Lõppmaitse vürtsikas-hapukas olek meenutab viigimarjamarinaadi ... et kui võtad viigimarjamoosi ja segad seda valge veiniga, siis saab mõnusa moorimisealuse. Järelmekk on soe, tumedate rosinate ja viigimarjaveini taoline.

Keskmisest õhema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel belgia kange eil. Kui siia pisut keha juurde saaks, siis tõstaks hinnangu "überbier" tasemele. Igatahes esimene ametlik eesti väikepruulitud selle stiili esindaja, mistap kiitma ja proovima peab igatahes.

------------------

pilt võetud siit

No comments:

Post a Comment