Sunday, July 12, 2015

Vana Kalur


Vana Kalur (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnas, rukkilinnas, vesi, suhkur, pärm, humal."

Lihtne väike pudel, must-valgel sildil põder, kellel on haug sarvede vahel :) Pruunakas sõrmepaksune vahukiht püsib pikalt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must.

Aroom on mõnusalt rikkalik, hapukas-magus, röstitud leiva ja ploomide, lagritsa ja kohvi, pohlamoosi ja kadakast kuumaaluse lõhnaga :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... mmmm ... mäherdune mõnus mõrkjas-magus kohvikreem ja hapukas pohlamoos! Lõppmaitse paneb juba õndsalt ohkama ja pruulmeistrit kiitma - vat see on üks õige porter mis porter on! Veidi kodune, kõrvetatud leiva, taruvaigu, kadaka, vanilje ja suitsuploomi segune maitsetihe kraam. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, pikaks ajak keelepärasse ankurduv, keele tagumisi nurki mõnusalt surisema panev, kergeltjoodav ja maitsetihe. Selline segu kodusest koredusest ja meistriklassi elegantsist, et tahaks kohe pruulmeistril kätt suruda!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga MEGATASANDI rüübe! Oivaliselt paigas maitsetasakaal, veidi rohmakas kuid samas elegantne, superhea porter, millel on kohe kindlasti ka ekspordipotentsiaali!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment