Monday, July 6, 2015

Tiritamm

Tiritamm (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8% vol. Liigimääratlus: saison. Peaks olema siiski "suitsune saison" - sellisena rõhutaks ka oma erakordsust!

Tootjainfo: "Pruulimisel kasutatud kolme erinevat linnasesorti, kuid põhirõhk on suitsulinnasel, mõruduse eest hoolitseb Mosaic humal.
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil tammelehed. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist, mis vajub küll hõredaks, kuid püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on leebelt suitsune, mille alt hoovab veidi hapukat vürtsikust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja suitsuselt hapukas. Keskmaitse mõjub veidi tihkemalt, suitsusemalt ja kudiagi toekalt, koduse sauna eesruumi meenutavalt, hapukas-magusakalt ja virgutavalt.

Lõppmaitse väärib omaette rida - see täidlane hapukas vürtsikus on suisa oivaline. See on Gambrinusele esmakordselt mekkida suitsu-saisoni ja sihandne eksperiment on kõigile õllejumalatele enam kui meelt mööda!

Järelmekk teeb piiikalt kurgulaele pai, jättes suitsuse mõrkjas-hapukas pitseri maitsenäsakestesse vääääga pikaks ajaks. Oi see on mõnus ja erakordne.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-suitsune-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga MEGATASANDI rüübe!!! Midagi sellist pole vist eesti hobipruulide poolt varem tehtud ja seetõttu ehk kiidab Gabrinus ka pisut üle, kuid igastahes olgu see tegemisjulgus pigem üle- kui alaväärtustatud! Suitsulatikat ja kohe paluks :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment