Sunday, July 26, 2015

Pillerkaar


Pillerkaar (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tugevalt humaldatud India Pale Ale, milles eristuvad vihjed troopilistele viljadele ja vaigustele männikäbidele.
Koostisosad: vesi, odralinnased, humal (Simcoe, Citra, Mosaic), pärm."

Väike lihtne pudel, psühhedeelsel sildil hiidseen ja oi mis kõik veel :) Valge sõrmepaksune vahukiht on hõredapoolne ja keskmiselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom. Mnjaa, see väärib süvenemist, sõna otseses mõttes. Alguses leebena mõjuv mõrkjas-magus toon muutub pikemal sissehingamisel üha intensiivsemaks. Metsik mangomänd! Palmivaik. Lõkkesse visatud männikäbi hetk enne süttimist.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse .... ooojaa ... siin on väge ja tegu ja nägu! Vaigularakas keset ananassiviilu. Kuumenenud kadakas ja mangokontsentraat. Tumedad rosinad ja tilk tumedat rummi!

Lõppmaitse mõrkjas-vürtsikas höövel sõidab mööda keelt kaks korda edasi-tagasi, tõmmates maitsenäsakestelt maha kogu möödunud nädala taaga ja pannes puhta pinnase rõõmust hõõguma. 

Järelmekk kehastub ümber troopiliste puuviljade konserviks, millesse on lisatud tilgake kuusetõrva ja raputatud peale seedermänniseemneid.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaks-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe. Oi kuiradikuiram, kui hea ja mahlane ja mõnusalt toekas ja maitsetihe klaasitäis see on! Võid kindel olla, et tuled selle joogi juurde vähemalt kaks korda tagasi, mu humalahullust sõber!

-------------

pilt võetud siit

No comments:

Post a Comment