Wednesday, August 23, 2017

Barrica #22


Barrica #22 (Edge / BIIR, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "Aged for over a year in French Merlot barrels, Barrica #22 is a complex and elegant ensemble of roasted malts preceded by wild yeasts from the oak and bretty and vanilla aromas. This is the first in a series of barrel lot releases from Edge’s barrel-aging portfolio."

Väike lihtne pudel, puidune sildikujundus markeerib vaadihoidist. Tume kollakas-pruun vaht täidab 4/5 klaasist, vajudes küll aegamisi suuremulliseks, kuid püsides päris kenasti. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas ja mõrkjas, veinine ja röstine, pisut ... ummm ... "funky" kui kasutada ingliskeelset sõna, selline huvitavalt käärinud-roiskunud-üleküpsenud-puuviljane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas, veidi kohvine ja veinine. Keskmaitses veinine pool tugevneb, see on selline magusakas, punaste viinamarjade kesti meenutav, veidi parkiv ja torkiv. Lõppmaitses ... vau ... mis huvitav mesine-röstine-kaneeline jutt jookseb mööda keeleselga! Pähklid ja ... köömned, veidi aniisi ja tamme. Järelmaitse ajal jõuab kohale ka lubatud vanilje ja suisa kummaliselt magus karamelline-veniv-mesine-mõrkjas-suitsune maitsesegu, mille peale tahaks küsida - kuidas saab mett grillida?

Keskmise kehaga, tugevapoolselt karboniseerunud ning siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Omamoodi hämmastav, aga siiski übertasandi rüübe! Veinivaat on imp.stoudi keha ära söönud, kuid asemele andnud hulganisti nii põnevaid noote, mida muudkui tunneta ja imesta.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment