Monday, August 7, 2017

Son of A Peach!


Son of A Peach! (Lehe/Cool Head Brew, Eesti/Soome) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol.

Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 47 punkti. Tõsi küll, tootja ise on purgile kirjutanud "Florida Weisse"

Tootjainfo: "We added so much peaches to this sour and refreshing beer that we decided to call it "Son of a Peach“. Collaboration brew with our friends from Lehe Pruulikoda."

Väike purgike, sildil paaalju virsikuid. Valge tihe vaht täitis üle poole klaasist ning püsis märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - piimjalt hägune ja kollane. Aroom ... alguses on tunda vaid nõrka hapukat nooti ja siis rullib ennast lahti purgitäis virsikukonservi! Suuuur purgitäis, millel on huvitav virsikujogurti kõrvaltoon.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kreemiselt hapukas. Keskmaitses hapukas pool veidi taandub, saades endale lisaks suti linnaselist pehmust. Lõppmaitse on mahlane, hapukas, kuivapoolne ... isegi õrnalt mõrkjas. Järelmekis venib pikk kuiv hapu toon nagu suvine rännurada ... kuukad aga kuuma ilmaga mahlakest ja tatsud edasi.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja väga kuiva paletiga, hapukas-hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga põnev ja vastuoluline rüübe. Askorbiinset hapukust on liiga palju, mattes virsiku üsna enda alla ära. Lõhnas seda nimeandjat viljakest küll leidub, aga kummalise piimase lisandiga. Samas - võttes arvesse oivalist mahlasust kui sellist, siis on üldmulje siiski positiivne.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment