Wednesday, August 2, 2017

Rukkiterake

Rukkiterake (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Vürtsikas ja puuviljane belgiapärane õlu, millele lisavad maalähedust kodumaised rukkihelbed."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike.  Valge vaht täidab üle poole klaasist ning püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-vürtsikas, puuviljane ja säravkuldne.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja vürtsikalt hapukas. Keskmaitse muutub tihkemaks, vürtsikad vibunooled tõmmatakse pingule ning öisesse taevasse lastakse tulenooli, hõigutakse puhtast elurõõmust ning taotakse suuri trumme ja karatakse muidu ümber lõkke - lõikuspidu ikkagi, saaki on kogutud rohkesti ning põhjust rõõmustada kuhjaga! Lõppmaitse ajal astub küla kauneim piiga tõrvikutest valgustatud platsile, kerib undrukud veidi ülespoole ja asub külarahva rõõmsa luilutamise saatel keerutama, nii et patsid ja seelikud lehvivad ja poistel lähevad silmad suureks kui tõllarattad. Järelmekk - magusat mõdu veel kõigile! Ja vürtsikat veini naisperele, täna peavad kõik rõõmu maitsta saama, sest nii tuleb tähistada head saaki, lootusrikast vaadet tulevikule ning teadmist, et meie sugu saab siin maal veel kaua olema!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Rukkihelvest lisamine saisonile on üks äraütlemata hea mõte, muutes selle õilsa joogi maalähedamaks ja toekamaks ning keerates maitseelamusele vindikese peale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment