Tuesday, August 15, 2017

Ettur

Ettur (Odrakunn, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Golden Ale/Blond Ale",
hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Male oli algselt kuningate mäng. Nüüd on ta kuninglik mäng. Male nõuab palju analüüsimist ja järelmõtlemist. Õlle pruulimine on nagu malemäng. Alati on võimalus kasutada erinevaid linnaste ja humalate kombinatsioone. Samuti on vaja mitu käiku ette näha.
Odrakunn pakub nüüd kuldse eili. Males on ettureid rohkem kui teisi nuppe. Male mängu avangutes on etturil oluline osa. Nii võib õlle nautimist alustada kergema kuldse eiliga, et päeva helgemates toonides näha.
Kuldse etturi valmistamisel on järgitud parimaid käsitööõllede traditsioone.  "Kuldetturi" serveerimisel 8-10 C juures tulevad esile selle õlle kuldsed ja pehmed noodid, mida kaunistavad tsitruseliste humalate aroom ja karge maitse." 

Väike lihtne pudel, sildil kuldne ettur. Vähene kollakas vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolselt kuldne. Aroom on lihtne, magusakas ja õrnalt karamelline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjam pool tugevamaks, lisandub rauane kirbevõitu toonike, mis on omane punasele eilile, kuid kuldses eilis seda nüüd küll ei ootaks. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, karamelline ja õrnalt kuivatatud pihlakaid ning ehk isegi vaarikaid meenutav. Järelmekis seguneb mõrkjasse põhja ka veidi vürtsikat noodikest, mis muudab maitsepildi tiba säravamaks.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja-vürtsika buketiga kahetine rüübe. Joogina omaette on ta isegi Vägagi heal tasemel, maitseküllane ja karastav. Kuid stiili mõttes ... no ma ei tea ... 6-kraadise kangusega, red-eilile-omase koredusega, tugevalt mõrkjusse kalduv jook EI ole golden/blond eil. Vägagi sarnane sama koja eelmise katsetusega "Vaskratsu", kuid mitte sarnane sildile kirjutatud algmõttega.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment