Wednesday, August 23, 2017

Roasty Barley Wine

Roasty Barley Wine (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Vähene kollakas vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - sügav kirsipunane.

Aroom. Hmmm, see paneb nüüd korraks aega maha võtma ja minutiks nina klaasi jätma. Esimene hapukas vine alustab kirsist, aga siis muutub jõhvikaks. SUUUREKS jõhvikaks. Suureks Mahlaseks Jõhvikaks, kes teeb Pohladega krõpsu. Teine kiht on odraveinile omane liköörilik-mesine magusus, mis pole aga karvavõrdki "imal" ... ohei ... pigem selline ... sordiini all olev ja samas ikkagi jõuliselt tunnetatav. Kolmandaks kihiks lisandub vähene hapukas-mõrkjas röstine pooltoon, mis sobib üldisesse pilti imetabaselt.

Esmamekk on. No ta ON. Raske, ohjaa. Soe - kohe vägagi. Mõrkjas-magusakas, keeleotsa küünekestega kõditav kui mänguhimuline kutsikas. Pigem odravein kui imp.stout.

Keskmaitse. Mõrkjas-hapukas. Röstine, karamelline, karukaisutav, ploomikompotine. Vaniljeploomid ja lagritsaiiris ... issver ... no ongi veidi soolakas noot sees! Ja kurjamoodi meeldiv! Kui siia pole pandud soola, siis ausõna ma soovitan proovida, nii nagu mõni kurjakohvitegija lisab kristallikese soola maitsetugevduseks.

Lõppmaitse. Melass. Melasskirss. Kuivatatud maasikas. Kohvikaramell. Ploomikeedis. Mandlihalvaa.

Järelmekk. Aruma'isaa, miks tahan öelda "kuivatatud apelsinikoor". Aga ma'isaa paljudest asjadest aru. Aga see, et vallatu kutsika kombel alguses kõditanud alkohol alles kõige lõpus veidi agressiivsust ilmutama hakka, selles saab vana Gambrinus aru küll ja peab sellist asja imetlusväärseks, sest ilmselgelt pole tegu pikalt järelküpseda-õilistuda saanud joogiga, vaid pilootpruuliga.

Vaata siia kokkuvõtet ei tule, aitab hinnangust "MEGA!" Kui see piloot õnnestuks samal moel ka suurtoota, siis võtaks kõik kolm kaabut maha.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment