Wednesday, December 6, 2017

Belgian Strong Ale

Belgian Strong Ale (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... mis ON laiskuse tunnus!

Tootjainfo: "Humalane belgian strong ale
Koostis: vesi, odralinnased, kommisuhkur, humal, pärm"

Kollakas hõre vaht täidab 3/4 klaasist, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž merevaik. Aroom on ülimalt belgialik - tunda on nii kommisuhkur kui puuviljased-hapukad noodid ning kerge alkoholivine. Veidi ebabelgalikult liitub küll kuskil nina põhjas ka humalast mõrkjust, kuid see on pigem õrn nüanss kui kõikevarjutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, vähese mõnusa vürtsika siraga. Keskmaitse muutub mõrkjaks, suisa vaiguseks ... ja samas ka mõnusalt pihlakaselt hapukaks. Lõppmaitses heitlevad võimsad mõrkjus ja magusus nagu kaks sumohiiglast, põrgates latsatades kokku ja siis punnides ja rassides ühe koha peal, saavutamata kumbki ülekaalu. Järelmekis võidab aga põhjamaine sumokas nimega Mõru, paisates belgialiku Magusa kiire heitega ringist suisa välja.

Keskmise kehaga ja tugevalt karboniseerunud paletiga rüübe, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Omamoodi meeldejääv, ehkki tasakaalust väljas rüübe. Belgia IPA peaks olema asja nimi ... ja vaata et suisa topelt-IPA nime all.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment