Thursday, December 14, 2017

Pa-pa-paralywine

Pa-pa-paralywine (Lille/HÖN, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Liigimääratlus: american barleywine

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sentimeetrine kollae vahukiht püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroomis kuhjub kokku terve liuatäis kuivatatud ja suhkrustatud puuvulju - kirss, papaia, ananass ... lisaks rosinad ja datlid. Oi pagan, see on üks luksuslik lõhnasõõm! Ahjaa, lisaks ka üks lusikatäis Nutella-laadset ollust leidub siin kuhjakeses ka.

Esmamekk on raske ja magusakas-mõrkjas. Ja mitte lihtsalt magusakas-mõrkjas, vaid selgelt MAGUS ja MÕRU, mis moodustavad kokku üsna mehise maitsematsu.

Keskmaitse viib esmase, ehk tinn-tinn-tiba magusasse külge kalduva maitsependli mõrkjasse serva, pihlakate ja pohlade nurka, kus tuhm hapu kõrvaltoon värvib senise tumedapoolse maitsepildi mahlasemaks ja punasemaks.

Lõppmaitse. Vaata nüüd hakkab kokku kõlama hea ja veel parema kombo. Koorepumati komme oled söönud? Nonii, aga sinna peale topelt-IPA't joonud? Ei ole? Vana Gambrinus ka pole, aga praegu tundub see üks selle õhtu paremaid mõtteid olevat!

Järelmekk, oh vatitekk, kui kaunid on su nurgad. Vaata praegu sooviks ju vait jääda, aga ei saa! Hirmsasti tahaks muljetada ja heietada ja lahtise käega vastu lauda taguda ning naerda möirates nagu üks keskmine dokitööline õhtuses kõrtsitoas. Aga näe ei saa, kasvatus va raisk ei luba!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Joppenpuhh, mul on tunne et siin Tartu linnas on asunud tegutsema järjekordne oivaliste hobipruulide seltskond, kes peaks nii umbes ülehomme oma pruulikoja avama, sest vaata õlut teha nad mõistavad!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment