Sunday, December 3, 2017

Over the Galaxies


Over the Galaxies (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 72 punkti.

Tootjainfo: "New England IPA brewed with 25g/l of Galaxy hops. We find a lot of ripe pineapple, grapefruit and tropical fruits from the aroma and flavour."

Väike purk, pruulikoja tunnus-kräsupea seekord süngelt mürkrohelistes toonides. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane.

Intensiivne humalaaroom tungib ninna juba kaugelt, meenutades alguses purukssõtkutud kõrkjaid lodukarjamaal. Lähenedes muutub aroom päris vängeks - kõrkjate vahele on mägiveiste sõrgadega segi tambitud pagan teab kuidas sinna sattunud koormatäis greipi, sinna häbenematult peale kustud ja siis nii talitajate poolt kuhjaga ananasse ja virsikuid peale loobitud.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt mõrkjas. Keskmaitse on suisa kirbevõitu mõrkjas, kuid seda üritab tasakaalustada mangone magus mudrune mehu. Lõppmaitse arvab heaks tõmmata käima vürtsika trimmeri ja lasta viimasedki kõrkjad sodiks, pekstes üles märja muruse mõrkja mudapilve. Järelmekk üllatab alul taevalikult värske mahlase tunnetusega ... ja siis upub kirbesse mudrusesse mõrkjusse.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. NEIPA kriteeriumid - mudrune ja mahlane - on ju kenasti ja isegi väikese kuhjaga täidetud. Kuid esiteks pole see mudrune-jahune-tükiline sade keele peal kuigi meeldiv tunda ja teiseks kaldub humalavalik kirbesse külge. Jõuline - jah, seda otse vähimagi kahtluseta! Meeldiv ... maitse asi, eks ole?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment