Tuesday, December 12, 2017

Õllataja 2017?


Õlut tehakse Eesti palju. Head õlut tehakse ka, aga veidi vähem. Väga head õlut ... noh mõistagi veelgi harvem.

Aga mis oli selle lõppeva aasta suurim üllataja Eesti õllemaastikul? Õlleüllataja ehk õllataja?

Midagi era- või esmakordset, mingi super-elamus, olgu kasvõi seeriast „friigikas“? Mingi ootamatu maitsekooslus või siis lihtsalt super-hästi valminud stiilinäide?

Andmaks aimu, kuhupoole mõtet veeretada , nimetab vana Gambrinus enda ja nanoPruuli koostöös valminud nisuveini Nisuvine. Kas ta nüüd just kõikse parem õlu on ... noh seda otsustab igaüks ise. Aga igatahes oli see esmakordne ametlik „wheat wine“ tegu Eestis. Või siis Andersoni Faulty Basyl – eelmisel aastal valminud basiilikuga tehtud saison „mis on niiiiiii armsalt friigikas et kohe heldimuspisar tuleb silmanurka“ kui ise ennast tsiteerida :)

Ühesõnaga – nimetage Eestis sel aastal toodetud õlu, mis teie seest suurima „VAU“ välja pigistas (ja palun tehke seda vormis TOOTJANIMI ja TOOTENIMI).

Ja selleks et asjale veidi hasarti lisada – kelle õllenimeline kommentaar (Tartu õllepoe FB lehel) kõige rohkem laike kogub, sellele teeb vana Gambrinus 2017 sendi väärtuses kingituse tema enda valikul! Hääletus läheb lukku 24.dets 2017.

2 comments:

  1. Kas kuskil veebis on ka nimekiri 2017. (või üldse aastate kaupa) välja antud Eesti õlledest? See teeks ehk valiku lihtsamaks mõne jaoks?

    ReplyDelete
    Replies
    1. valmiskujul ei ole minu teada, selleks peaks nt siit rehitsema http://new.brew.ee/

      Delete