Saturday, December 23, 2017

Kipper


Kipper (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot leida ei õnnestu

Väike lihtne pudel, sildil stseenike sadamast. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on väga nõrk ja ebamäärane, IPA'delt oodatavat värskust pole siin grammigi ... pigem meenub miskipärast mingi kuivama jäänud piimatoode ... kohupiim? Ja alles nii kuuendal katsel (peale esmase veidra lõhna lahtumist) tuleb esilme veidi magusat vaigust nooti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... ja jälle on see kopitanud toon siin, sama mis lõhnas ... virsikujogurt, mis on seisma jäänud? Lõppmaitse hakkab juba IPA't meenutama (kui jõuga see kollaseks tõmbunud jogurtitopsi kujutluspilt kõrvale suruda), mõrkjas ja vaigune toon asub maitseruumi vallutama. Järelmaitses läheb see mõrkjas-vürtsikas element isegi üle võlli, kippudes riivama juba kibeduse piire. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga veider ja vastuoluline rüübe. Lõhn ja esmamekk on ausalt öeldes suisa sandid, siis hakkab IPA'st asja saama ... ja astub otsustaval marsisammul ülevõlli.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment