Tuesday, December 19, 2017

Dark Humor Club PX Sherry


Dark Humor Club PX Sherry (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Dark Humor Club is a series of big and playful Imperial Stouts. This DHC is matured on Pedro Ximénez Sherry oak for decadent and warming chocolate aromas accompanied with ripe cherries."

Väike lihtne pudel, DHC seeriale omane sildikujundus on punakaspruunil põhjal. Sõrmepaksune pruun vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - must. Aroom meenutab hapukaid kõrbenud rosinaid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja üsna magus. Keskmaitse muutub täidlasemaks, kõrvetatud suhkru ja kuivatatud ploomide seguseks. Lõppmaitses tuleb esile portveini magus-täidlane, karamelline ja õilis mekk, mida kuivatab tammelaastu rohmakus. Järelmekk segab portveini ja röstlinnased üüüüüüsna oivaliseks kokteiliks, mõrkjas šokolaad ja magusad rosinad, kuivatatud ja õrnalt suitsune ploom ning vanilje-kakao-kreem sulavad kõik kokku täidlaseks ja soojendavaks suutäieks.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! See on üks neid kordi, kui laastu lisamine imp-stoudile tõepoolest sobib, andes juurde maitsenüansi ja hoides samas hinna mõistliku. Vana Gambrinus arvab, et see rüübe on hinna ja kvaliteedi tasemelt ÜLIMALT heal tasemel. Sori rahvas - see tegu väärib kiitust ja kummardust!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment