Monday, December 11, 2017

Seabuckthorn Porter

Seabuckthorn Porter (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... mis on laiskus!

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Sõrmepaksune hallikas-pruunakas vaht püsib mõõdukalt ja haagib end isegi mõningase vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - vähes tuhmi punaka helgiga mustjaspruun. Aroom tervitab mõnusa hapuka värskusega, millest astelpaju ära-arvamine pole keeruline ... juhul kui tead :) Selle taga leidub muhedat šokolaadi ... nii et astelpaju-šokolaad :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas ... kohe vägagi magus, aga see hapukas pool hoiab balansi kenasti paigas. Keskmaitse segab selle magus-hapuka, lausa marmelaadise tihkuse kokku mõrkja šokolaadiga ... ja see esmapilgul kummaline kombo hakkab hetk hiljem isegi meeldima! Lõppmaitse ... uhhh ... huvitav, kas see asteplaju toimib mingi maitsevõimendina või milles asi, aga kõik maitsetahud on kuidagi niiiiiiiiiii erksalt ja selgelt tajutavad, et paneb suisa imestama. Järelmekk muutub pisut ehk liigagi astelpajuseks, kuivaks ja tiba parkivaks, justkui näriks selle oranži marjakese seemneid.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise ning samas kuiva (!) paletiga, magus-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! See on suisa hämmastav, kuidas asteplaju muudab sellise suhteliselt lahjapoolse porteri tõeliseks maitsepommiks - see asi tasub kindlasti tootmisse võtta!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment