Sambo (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison", hinnang pole veel välja kujunenud.
Tootjainfo: "Selle saisoni valmistamisel on kasutatud piimhappebaktereid, mis koos hiljem lisatud kirsi ja mustsõstardega muudavad õlle tugevalt hapuks ning annavad sellele meeldiva aroomi ja värvi."
Lihtne väike pudel, sildil tegelevad kirss ja mustsõstrad grupiviisilise musitamisega :) Sentimeetrine lustlikult roosa vahukiht kaob üsna kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus ... eee ... tumeroosa? Lillakasroosa? Roosakas-punane? No kuhugi nende kolme vahele ta jääb.
Aroom ... ummmm ... kirsikefiir? Mustsõstrajogurt? Kohuke kirsimoosiga? Noh igatahes piimatoode, mitte õlu.
Esmamekk. Kriiks. Hapu. HAPU! Hapujogurt marjadega.
Keskmaitse. Kirsijogurt kirsimahlaga?
Lõppmaitse. Teeseenejook mustsõstratega.
Järelmekk. Aroonia-toormoos.
Õehhhh. Loll-lind. Käblikulased, mismõttes? Mismõttes see nüüd peaks saison olema? Väga korralik ja munadega sour ... jah seda küll! Täiesti vastutustundetu tegemisjulguse eest ütlen: ebanormaalne ja lollakas ja meeldejääv ning ehk isegi meeldiv! Saisonist teerulliga ülesõitmise eest ütlen: ärge niimoodi enam tehke. Mõelge kui keegi üritab läbi selle joogi tutvust teha saisoniga? See on teravhapu kohukese lahustus, kuid mitte õlu :)
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment