Wednesday, November 23, 2022

American IPA

American IPA (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja hinnang 2,76 punkti.

Tootjainfo: "American IPA is a fresh, fruity in an american way hopped unfiltered, top fermented beer. Malts: Pale ale, Pils, Cara, Crystal Hops: Cascade, Amarillo, Citra Food recommendation: Asian food
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, disain on veri-matš-ämerikan :) Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on magusakas-mõrkjalt mesine, heinane ja puidune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna veenvalt mõru-magusakas. Kekmaitse muutub hapukamaks, marjasemaks, ehk kuhugi pihlakate ja üleküpsenud tikrite vahele jäävaks. Lõppmaitse - mõru, mesilasvaha ja suira elementidega, kergelt isegi kirbeks. Järelmekk läheb taas meetoodete maailma, meenutades vurrimise jääke peale pikka nõrutamist. Pääääris lõpus tuleb kohale ka väärikas vürtsikus, mis paneb maitsepildi kenasti särama.

Keskmiset kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-hapukas-mõru-kirbe-magusakas-vürtsika buketiga HEA TASEME rüübe. American IPA stiil on ju isegi päris kenasti tabatud, kuid lahjapoolne värk ei lase maitsetel võimenduda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment