Thursday, November 10, 2022

Kuuu

Kuuu (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Rauchbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Smoked Beer" ja hinnang 3,44.

Tootjainfo: "Suitsubock
Loomad on Vaadimehe sõbrad
Jänes, sokk, peekon - kõik on toredad
IBU 28"

Keskmist kasvu purk, sildil öine-puine taevas. Tumekollane vaht täidab ligi pool klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - hämuselt ja soojalt tuhmpunane. Aroom - hapukas suits ja linnasemagusus annavad kokku väääääga mõnusa kombinatsiooni.

Esmamekk on keskmise kehaga ja suitsune ning marjaselt-pihlakaselt hapu. Keskmaitse - kõrbemise äärel balansseeriv leivakoorik ja peotäis rosinaid, mis on näinud piisakese rummi. Lõppmaitse - magus, isegi vägagi magus, aga bokile sobival moel karamelline ja pähkline, koos suitsuse-kõrbenud hapukusega. Järelmekk - hapukas, õrnalt isegi vürtsikas, rösti mõrkjusega, täidlaselt-meevahaselt magusa põhjaga.

Keskmisest suti raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-MAGUS-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga hästi teostatud suitsubokk, mille ilmumise üle riiulisse on vana Gambrinus siiralt rahul
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment