Monday, November 21, 2022

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Belgian / Farmhouse" ja hinnang 67 punkti. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Other" ja 3,48

Tootjainfo: ""This beer was previously known as Heksen & Trollen (Witches & Trolls). This beer has been renamed Kort & Krachtig from 2021. The beer is an old Belgian and northern France beer style. At high temperatures fermented to make it very spicy and refreshing. Lots of citrus in the taste, but with a bitter finish. Light cloudy, blond. Translates as Short & Sweet"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kiralt kuldne. Aroom on mõnusalt ja kargelt mõrkjas-ürdiselt vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, saisonilikult vürtsikaks ja kuivapoolseks. Lõppmaitse on magus-hapukas, särav, kuiv ja keelekülgi vürtsikalt kõditav. Järelmekk - mõrkjas, karge, veidi õhetav ja väga värskendav

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Pigem siiski saison kui farmhouse ... aga eks nende kahe stiili piir on ka üsna hämune.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment