Thursday, November 24, 2022

Citra California Lager

Citra California Lager (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "California Common / Steam Beer" ja hinnang 28 punkti. Untappd ütleb: "California Common" ja hinnang 3,24 punkti.

Tootjainfo: "Bottom fermented steam American lager.Lemonish taste with slight bitterness.Light & golden in colour.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, ühe-humala-seeria tüüpkujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja on kena püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas-mõrkjas, kergelt greibine ja mahlane ... aga huvitavalt kombel väikese kalasoomuselise kõrvaltooniga, mida ei oskaks Citra humalaga kuidagi seostada.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse hapukas ja kergelt mõrkjas ning mõnusalt mahlane. Lõppmaitse - hapukas-magus, tsitruseline ja natukese pehme saiase fooniga. Järelmekk muutub mõrkjamaks ja kargemaks, minuti pärast saabuv vürtsikas kerge õhetus laseb üldhinnagul tiba kõrgemaks kerkida.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA TASEME rüübe. Laagerõlle kohta meeldiva stiilivälise, kuid kasukstuleva mahlaka olekuga joogikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment