Saturday, November 19, 2022

Pacific Pale Ale

Pacific Pale Ale (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja hinnang 3,26 punkti.

Tootjainfo: "Excellent mid- full bodied pacific pale. Refreshing and tasty. For hop fans as well
IBU 42"

Keskmist kasvu purk, tinglikult troopilise-saarene sildikujundus. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom on meeldivalt mõrkjas-hapukas-karamelline, pihlakate, kuivatatud maasikate ja leivakoorukese lõhnaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse - kuivapoolne, rauane, veidi roostene, pihlakate ja kuivatatud aedmaasikate tunnetus süveneb. Lõppmaitse - hapukas-magus, kuivatatud pohlade ja kõrvetatud suhkru seguselt kodune. Järelmekk - taaskord rauane, paraku aga ka veidi kehatuks muutuv, kuid samas siiski mõrkjas-vürtsikalt meeldiv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõru-hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tõsi küll, mitte APAna, aga "hoppy amber eil" kategooriasse sobituvana.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment