Sunday, November 27, 2022

Tomachilla

Tomachilla (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol

Tootjainfo: "Tomato gose
Kinky gose, brewed with fermented tomatoes and basil, with hint of chiracha hot sauce
Hops: barley, wheat, water, yeasht, hops, fermented tomatoes, basil, coriander, himalayan salt, hot chili
IBU 5"

Väike lihtne pudel, punane silt tomatine-tšilline. Valge vaht täidab alla poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt hele valkjas-kollane. Aroom - suvine mõnus tšillin-basiilikune värskus täidab pool toast.

Esmamekk on keskmise keha, julgelt soolane, magusa fooniga ja tomatiselt happene. Keskmaitse - oikuimõnusalt soolane-basiilikune-tomatin, suvine ja soe. Lõppmaitse - tšilli hakkab vaikselt ennast kehtestama, kuid teeb seda kultuursel ja mitteründaval moel, toonitades alla mõnusamaid värskeid suvemaitseid. Lõppmaitse - ohhhh kurja kuiiii heas jõulises võtmes on kõik selle ansambli esinejad ennast muusikapalaks kokku harjutanud. Nohhhh olgu, koriandrit on ehk tõesti vaid mõtteliselt, kuid see ei vähenda kriipsuvõrdki selle joogi üldist ülimeeldivust

MEGAHEA SUVELÕPU SOOJUSE MEENUTUS! See on ükskord ometi gose, kus soolasust on piisavalt, kuid see ei domineeri. Tšillit võiks rohkem olla, aga see on juba isiklik eelistus. Tomatit on piisavalt, et mitte keegi ei saaks öelda, et uve pole olnud. Basiilikut on rohkem aroomiks - aga hei - ta ju ongi aroomiandja. Koriandrit võinuks ju ka selgemini esile tuua. Aga ikkagi - paluks sellist tomatimahlakokteili rohkem minu õlleriiulisse!
---
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment