Tuesday, November 29, 2022

Billie's 24hr Stout (2022)

Billie's 24hr Stout (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeer tunneb ainult eelmist, 2019.a versiooni, mille kangus oli 12,0%. Untappd tunneb just selle aasta versiooni, ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnanguks 4,02 punkti.

Tootjainfo: "A sherry and cognac BA version of Billie's 24hr Imperial Stout - created in collaboration with Billie's Bier Kafeteria"

Võrdluseks olgu kõrval 2019.a versiooni kirjeldus.

Väike pudel, vahakael ja eelmiselt versioonilt tuttav peni, kuid sooootuks teistsugube sildikujundus. Mustav vaht samamoodi kiireltkaduja. Õlle värvus - samamoodi hurmhullsurm-must.

Aroom - kui eelminekord oli see ülekakaoline mõrušokolaad, siis nüüd magus, rammus, täidlane, aga samas ka kreegikompotiselt hapukas! Pisike kohvine ja röstsuitsune vine sobib siia juurde suisa perfektolikult!

Esmamekk - mittttttte muhvigi pole eelmise korraga pistmist!!! Kui toona oli üldpilt lagritsane-soolane bituumen, siis nüüd hoopiski hüperheas tasakaalus magus-hapu kohvikirsiliköör! Jah, siia juurde õmblevad ennast ka kohvikõrvad ja šokolaadinina, kuid üldine mulje on tänu hapukas-kompotisele-nastoikalikule mahlasusele parimas mõttes dessertlik! Ja vähene tubakane kibekas-aromaatne-mõru komponent tõmbab üldise ülevõlliseks kippuva melassimagusa ka kenasti ontlikesse raamidesse, nii et lust kohe vaadata!

GIGAGrandioosne! Tõsi küll, siirast imestut tekitab, miks krt peaks radikaalselt teistsuguse õlle nimetama sama nimega - ja seda ILMA ise nt aastanumbri abil eristamata - kuid jook ise väärib dessert-impside reas kõrgeimale riiulile asetust!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment