Saturday, November 26, 2022

Beer Geek Balkan Breakfast

Beer Geek Balkan Breakfast (Mikkeller Taani). prk 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 91 puntki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 3,94 punkti

Tootjainfo: "Collaboration w Sofia Electric Brewing"

VÄike purk, sildil kummaline žiletitera. Pöidlapaksune tumepruun vahukiht taandub üsna kiirelt. Õlle värvus - ahjualusemust. Aroom - ploomid. Kuivatatud ploomid. Mitte suitsu- vaid lihtsalt kuivatatud ploomid ja kreegid ja alõtša ja veidi maasikat kah.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magus, aga samas ka kenasti röstimõru. Keskmaitse - ploomiliköör leivasupiga? Sihuke kummaline, aga väga meeldiv kombinatsioon kahes lihtsast, kuid meeldivalt võimendunud kodusest nähtusest.

Lõppmaitse - veidi õlisem, raskme, metallisem, kuivem ... aga samas selle taga tunned melassi luurerühma ja mandlilikööri dessanti. Järelmekis saabub ka väiksem rühmatäis suitsu-langevarjureid ja mandlikreemi-maskeerimis-jagu.

Muutuva kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusa ja õõõõrnalt suitsusepaletiga ÜBERTASEME rüübe. Väga heas tasakaalus, samas ilma ühegi suurema meeldejäämist võimaldava lisaväärtusega imps.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment