Wednesday, October 5, 2016

Brown Boobies Falling


Brown Boobies Falling (Amager / Lervig, Taani / Norra) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "imperial porter" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "It is said that that the first Europeans to experience the impact of a falling coconut were a group of Portuguese sailors. Under the command of Duarte Barbosa, captain of the Victoria on a voyage more than 500 years ago, a landing party was sent to investigate a small coral island in what is thought to be the present day Maldives. The crewmen however got utterly lost on the Island and decided to rest under an unknown palm tree. Sliding into an exhausted sleep they were quickly woken by what they first thought to be giant droppings from the infamous Brown Boobies, a giant seabird known to be a constant nuisance to sailors when out of a sudden they would fall from the sky in a Stuka-like attack fashion. Relieved they were, the poor sailors, when they realized they were under no booby attack, but simply the victims of falling coconuts. And ever since that day coconuts have been a very popular ingredient in foods as diverse as chocolate bars and Imperial Porters. Actually it’s on that very Maldive island the first Coconut Porter is said to have been brewed. And that dear friends is a true story. "

Sildil muuseas kirjas: "Imperial Coconut Porter"

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, sildil kookospähklistatud linnukesekene :) Pruun vaht täidab kolmandik klaasist, püsides päris kaua ja jättes klaasiseintele ka kena vahujälje. Õlle värvus - tihkelt must.

Arooooom. Oooojaaa, see on vast üks aroom, mis ikka aroom on! Magusalt raske, röstiselt mõrkjas, šokolaadine, ploomikompotine, röstpähkline. Tõsi küll, kookospähklit ei oska siin tunda ... või oota ... kui mõelda röstitud Bounty peale, siis küll :)

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas-mõrkjas. Selline tuhmil soe nagu küünlavalguses toanurk, millest eemal laua ümber on näha vaid nägude heledamaid ovaale ning kuulda vaikset vandenõulist hillitsetud kõnekõminat.

Keskmaitse magusakas-hapukas segu mõjub veiniselt. Või siis veinitarretise taoliselt. Sellel tarretisel on ümber šokolaad ... noh umbes nagu Tiina kommil. Ja siis saad aru, et pole siin vandenõud ühtegi, lihtsalt kamp hobipruule arutavad, et mida võiks järgmisena õlle sisse panna. Kuumutatud raudkive ... eee ... see on küll ürgne meetod, kuid ühtlasi ka juba tehtud temp.

Lõppmaitse muutub kakaosemaks ning lisab ka tilgakese lagritsat. Hmm - aga tõesti, lagritsaõlut polegi vist veel proovinud!

Järelmekk mõjub keelepäral kuidagi koredal ja kuivapoolselt, justkui oleks ampsanud suure tüki 80% kakaosisaldusega šokolaadi ja üritaks seda kiirkorras läbi mäluda. Sihandsete asjadega ei kiirustata, rumalake! Lonksuke kakaokreemlikööri kulub kenasti asja juurde ju ... no või siis ploominapsi.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Tõsi küll, see va röstitud kookos ei paista muu rösti seest väga välja, kuid üldmulje on enam kui positiivne, kreemine ja tihe. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment