Saturday, October 15, 2016

Mosaiik (2016)


Mosaiik (2016) (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang 96 punkti.

Ligi kahe aasta eest sai hinnatud Põhjalas pruulitud 6,4 versiooni, vaatame kas nüüd oma kojas tehtu on sama või mitte.

Tootjainfo: "Zestful West Coast style IPA brewed with Vienna malt. Hopped with Mosaic and dry hopped with Australian newcomer Vic Secret.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, sildil taevamustriline naisenägu. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib vägagi kaua, haakides end ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne merevaik. Aroom on magusakas-mõrkjas, sügavalt puuviljane ja vieid vaigune. Silme ette tulevad õitsvad moonid ... ja kohe sinna otsa ka moonisaiakesed :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse viskab juurde ülimõnusat segu hapukast tikrist, vaigusest seedermännist ja kanarbikust. Lõppmaitse muutub mõrkjaks, küpseks ja täidlaseks, meenutades kaneelisaiakesi ja sügiseseid pohlalehti. Järelmekk kumab sooja vürtsikana nagu silmapiiri puudutav päikeseketas purpurses kumas soojal suveõhtul. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Üllatusega vaatan, et enamik märksõnu klapib eelmise aasta kirjeldusega, kuid siiski - suts vähem on mõrkjust, rohkem tasakaalus ümarust ... nii et see pole ikka päris sama õlu mis enne!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment