Tuesday, October 11, 2016

Zaļā Bise (Comet)


Zaļā Bise (Comet) (Malduguns, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "This single hop series proudly presents Comet- a hop that is called wild american with it grassy and grapefruit notes." 

Keskmist kasvu pudel, seeria tüüpkujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžika helgiga tume-tumekollane. Aroomis ehe, puhas ja karge greip.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse mõrkjas-hapukas, laksuvalt greibine värskus mõjub kui värskusetsunami. Lõppmaitses lisandub mõnusalt magusamat linnasepehmust, mis muudab selle joogi sulnilt kergelt joodavaks, taskaalustatuks, peaaegu et ideaalseks IPAks! Järlmekk kõheleb vürtsikalt keelenurkades, väreleb mõrkjalt keelepäral ja suliseb magus-mõrkja kosena, kandes endas kõrvulukustavat värskust.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! IDEAALNE IPA. See, mille pärast kunagi sai sellesse õllestiili armutud. Mahlane-mahlane-mahlane. Greibine selle sõna kordses tähenduses. Kummaline. Ühest küljest on see jook ülimalt lihtne. Aga teisalt tahaks kohe veel ühte klaasitäit! Ja vängemat sorti grillitud kitsejuustu piiniaseemnetega ning balsamicoga sooviks kah.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment