Tuesday, October 25, 2016

Succubuse suudlus


Succubuse suudlus (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "See deemonlik pruul on tulnud sind ahvatlema õllemaailma teispoolsusest lummava vaarika ja karge piparmündiga."

Väike lihte pudel, sildil võluv deemonitar. Sõrmepaksune vahukiht viskab veidi roosakat helki. Õlle värvus - kirkalt punakas oranž. 

Aroom. Sajepstas küll. Silmad lööb kergelt vesieks. Piparmündi kargus ... ei, lausa mentoolitaoline pahvakas meenutab köhakomme :) Siis liitub sellesse veidi mahedam hapukas marjasus ning nii umbes kolmanda korrusena ka linnaste karamell.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse ... piiiparmünt! Õitsev piparmünt, mille oled värskelt peenralt rebinud ja siis sõrme vahel puruks rutjunud. Kui vaid lapsepõlvest Pomoriini meelde ei tuleks :)

Lõppmaitse. Hapukas ... pigem küll kunagisi Poola kihisevaid pulbrijooke kui ehedat vaarikat meenutav. Kuid ikkagi jubenunnu. Karge, klaar, teistmoodi. Järelmekk lööb kõik maitsetorud puhtaks, tehes maitsenäsadele virgutusvõimlemist ja lüües kurgunibuga kõlavalt kella. Ja kuidas Taara nimel saavutatakse see arooniataoline parkiv efekt selle kaikuva värskuse lõpuks?

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-PIPARMÜNDINE-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜÜÜBERTASANDI RÜÜÜÜBE! Mõnusaimalt moel ajuvaba, kõike muud kui "normaalne" õlu. Ja taevas näeb ning põrgu kuuleb, et vanale Gambrinusele sihandsed väärastumisele lähenevad tembutamised meeldivad!
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment