Monday, October 10, 2016

Patt (2016)


Patt (2016) (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter", hinnang 91 punkti.

Aasta tagasi sai hinnatud Lehes pruulitud versiooni, vaatame kas nüüd oma kojas tehtu on sama või mitte.

Tootjainfo: "A silky porter full of dark chocolate notes and caramelly maltiness accompanied by firm hoppy bitterness.
Malt: Pilsner, Munich, Melanoidin, Special W, Carapils, Chocolate, Black
Hops: Styrian Goldings, Willamette, Centennial
IBU 38"

Väike lihtne pudel, pisut morbiidne sildikujundus. Pruunakas vaht täidab üle poole klaasi, püsides väga kaua ning haakudes vähesel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - punaka helgiga must. Aroom on pehme, hapukas, tulvil šokolaadi ja poolkuivanud musti ploome.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse mõjub sametiselt, hapukas-mõrkjalt, küllusliku ploomimarmelaadi ja kreemlikööri seguna. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, mängides tugevate röstiste ja pehmete leivakreemiste nootidega. Järelmekk valgub pehmelt ja sumedalt mööda keelekülgi alla, mähkides keele ploomiteki sisse ja seades šokolaadipadja toeks alla. 

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERrüübe. Pehme, täidlane, naudinguküllane. Dessertõlleks ehk päris omaette ei pakuks, kuid nt vaniljejäätise kõrvale sobiks sulneimal moel.

Vana Gambrinus väidab, et ehkki sarnasus on eelmise variandiga olemas, kuid sama õlu pole ta mitte. Palju pehmem, vähem mõrkjam, ei mingit suitsu aroomi, ümaram ja täidlasem. Seega - mehed-vennad,s ee on teine õlu, mis vääriks teist RB kannet!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment