Sunday, October 30, 2016

Gavroche


Gavroche (St. Sylvestre, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde - Top 50" ja hinnang 80 punkti.

Tootjainfo: "Gavroche was a generous and rebellious Paris urchin and a character in the Victor Hugo (1802-1885) novel “Les Misérables.” It is also a strong, amber beer, where the flavour of its top-fermentation yeast combines perfectly with the taste of the special malts"

Väike matsakas pudel, sildil ja korgil kuulus räti ja soniga poiss. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunaka helgiga sügavkuldne. Aroom on selgelt ja üsna ühetooniliselt kommisuhkrune, kuigi kaugel selle taga tiniseb vähene puuviljane vürtsikus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, õunaseks ja pirnikompoti taoliseks. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, sädelev ja kihelev, rõõmus ja asjalik. Järelmekk jääb mõrkjaks, kuid siia lisandub hapukas mahlasus, muutes kogu pildi lustlikult vulisevaks.

Keskmise kehaga, mõõdukat karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Veidi liiga lihtne, oleks oodanud säravamat esitlust, kuid üks on selge - see jook on OHTLIKULT kergelt ja mõnuga joodav! Liuatäis belgiapäraseid friikartuleid mõjuks siia juurde ootamatult hästi ja toetavalt.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment