Wednesday, November 15, 2017

Cowboy Breakfast


Cowboy Breakfast (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Cowboy Breakfast on Metsiku Lääne hommikusöökidest inspireeritud 12,5% imperial stout, pruulitud mustsõstarde, chilli ja kohviga ning laagerdatud burbooniviski vaatides."

Väike lihtne pudel, mille segasevõitu sildikujundusel seisaks justkui keegi keset suitsuvinet?. Korki ümbritsev vahakaelus ja teadmine, et tegu on Cellar Series esindajaga, see kõik paneb ootuste latil kolm pügalat tavapärasest kõrgemale.

Tume kollakaspruun vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - vähese pruunaka varjundiga must. 

Aroom. Noh nii umbes meetri pealt vonklevad pudelist sinu poole tumedad vaniljesed kombitsad, andes üsna üheselt mõista, et selle joogi külge jääd sa kinni. Lähemale jõudes veereb ninna šokolaadiküpsis, teeb sinna pesa ja ütleb et tema enam ära ei lähe, matke mind kasvõi koos majaga! Marjane mahlasus leevendab veidi seda juttu ja ütleb et lugu nüüd nii raske ka pole.

Esmamekk. See on tihke, toekas, soe, veidi keeleotsa näksiv. Kakaoliköör ja vaniljeküpsis sobivad ju omavahel oivaliselt kokku, kas pole?

Keskmaitse. Mmmmmm .... mustsõstramarmelaad vanilje-glasuuris. Huvitav, miks tuleb keele peale Bounty kookosemaitse ja keele alla Doreo küpsise kreem? Nojah, viimane on ju selge, aga kookoskreem?

Lõppmaitse. Rosinaid, oi kui palju rosinaid. Rosinate pioneerilaager, üks usinam kui teine, põrkavad su suus ringi, tassivad käe otsas šokolaadipangekesi ... ja kuule, ühel ongi käes tassike tšilli-šokolaadi kastet? Oi ma tahan sellist kastet nüüd!

Järelmekk. Mustsõstar võtab nüüd ampsu kehast ära, kuid seda oli ka oodata. Õnneks jõuab tšilli asja päästma, pannes suuõõnes õhetama ootamatuid kohti ... isegi igemed ütlevad unise häälega "ohhooo!".

MEGATASAND! Suuuuuurepärane tasakaal, kas teate. Burboon ei valluta kogu maailma, mustsõstral ei lasta kogu keha nahka pista, tšilli on vaid vihjena. Miski ei domineeri ja kõigel lastakse kõlada. No mega noh. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment