Thursday, November 23, 2017

Mr. Brown


Mr. Brown (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Brown porter" Eeee ... mida see nüüd tähendab? Et siis nagu oleks brown ale, aga pole kah?

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehike seekord lopsaka pruuni tukaga. Sentimeetrine pruunakaskollane vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume pruunakaspunane. Aroom on esmalt magusakas ja kergelt šokolaadine, siis lööb hapukas kohvisus selle üle.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-mage. Keskmaitse toob veidi magusamat kakaotooni juurde. Lõppmaitse on vesisevõitu, hapukas ja mage. Järelmekk kaob kiirelt, jättes vaid õrna kohvise mälestuse.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-mage-magusakas-hapuka buketiga üsna mehh rüübe. Vana Gambrinus vaatab RB's muidu üsna kriitiliste hindajate kõrgeid punkte ja ei jõua ära imestada - kas me oleme erinevaid asju maitsnud? Einoh, kui keegi küsib midagi "tumedat ja kerget", siis see on õlu neile. Aga no kohe mitttttte millegi poolest ei jää see rüübe meelde. Ehkki halb ta ju pole, aga oleks võinud rahulikult tegemata jääda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment