Tuesday, November 14, 2017

Ghāid

Ghāid (Katla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: šoti ale

Tootjainfo: "Erilise pehme maitsega. 1.partii"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord vetikroheline.  Vähene pruunikas vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tume-sünkjas-punane. Aroom mõnusalt magusakas-mõrkjas, karamelline ja veidi kanarbikune ... just see mida šotlaselt ootakski.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja tihkelt magusakas-mõrkjas, karamelline ja karaskiline. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, tummine, taruvaigu ja meeprääniku vahepealne, ürdimee ja hilissügiste, külmanäpistusega pihlakate sarnane.

Lõppmaitse süütab hämarduvas toas küünlad, kallab klaasidesse midagi punast ja aeglaselt mulksuvat, kraamib lauale kausikese kuivatatud datlitega  ja teise piparkookidega ning viipab su lauda. Järelmekk näitab veidi pärmist nägu ... kuid ülejäänud ilu ja soojuse ja koduse oleku kõrval on see andestatav.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Sutikese võiks see kraam veel järelküpseda, hetkel on lõpupoole tunda tiba kirbevõitu pärminoote, kuid suundumus on üliõige ja stiil on tabatud oivaliselt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment