Wednesday, November 22, 2017

Talvepatt


Talvepatt (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A winter special of Patt porter. Seasoned with cocoa nibs, vanilla beans and star anise."

Väike lihtne pudel, silt üsna sarnane hariliku "Patt" omaga, ainult heledamates toonides. Pruun pöidlajämedune vaht püsib päris kenasti ja haakub ka vahujäljena klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt mustjas-pruunakas. Aroomis heliseb aniis nagu kuljus šokolaadi kohal. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, mõnusa hapuka alatooniga. Keskmaitse muutub veidi kergemaks, aniisi vürtsikus võtaks selle kui inglike kotkaküünte vahele ja tõstaks õhku :) Lõppmaitses mängivad ploomi, aniisinapsi, šokolaadi, vanilje ja piparkoogi noodikesed omavahel kenaimat ringmängu kuuse all. Järelmekk paneb südame heldima ja toob jõuluviisid huultele. Oh kuusepuu, sa kurinahk, miks põrandal on su okkad?

Keskmisest sibarake raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-võrtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Vanale Gambrinusele väga meeldib, et aniisiga on heldelt ümber käidud, kuigi samavõrra teab ta, et on isendeid, kes seda maitset üleüldse ei salli. Nii et love-it/hate-it rüübe. Mina laven seda :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment