Friday, November 24, 2017

Good Harbor Golden


Good Harbor Golden (Leelanau, USA) pdl 0,375 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bière de Garde - Top 50" ja hinnang on 98 punkti!!

Tootjainfo: "The traditional bière de garde was a hearty solid beer that was fit for storing to use as compensation to farmhands instead of gold. After a long day in the Leelanau sun we would rather get paid in this beer than gold. Good Harbor Golden celebrates its magnificent appeal as a stoic, solid, quiet-type ale. Because the beer spends so long in the oak it won’t be ready for the public until sometime in May."

Keskmist kasvu kurvilise kaelaga pudel, sildil merre uppuv päikeseloojang. Vähene erkvalge vahukiht püsib kirmena päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom ... oooo ... see on ülla saisoni ja maalähedase lambicu segu! Magusakas, puuviljane, päikeseline, vähese äädika ja komposteeruvarte õunte lisandiga. 

Esmamekk on kuiv, hapu ja veidi keeleotsa parkiv. Keskmaitses tuleb küll veidi nähtavale magusakas-vürtsikas saisonilik lustakus, kuid see konkureerib üsna edutult hapu, vürtsika ja kuiva paradiisiõunaga omas mahlas. Lõppmaitses pahvatab suus korraga kaks eraldiseisvat tooni: kuiv-parkiv tammine toekus ja pehme vaniljene muhedus. Järelmaitses seguneb kõik see millekski üsna erakordseks ... hapu-saison ja pikalt tammevaati näinud magus-lambic. Jah ma tean, et kõik peaks vastupidi olema ... aga see siin ongi susser-vusser kummaline ja jubemõnus tembutus!

Vana Gambrinus on veidi heitunud ... siin klaasis on kõike ja korraga ja liiga parasjagu palju. Saison, biere de garden, lambic, farmhouse ... kõike oleks ja on ja tuleks ja läheks. MEGA värk!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment