Thursday, November 23, 2017

Sumin


Sumin (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Honey Tripel
Complex, malty slightly spicy belgian style tripel with notes of honey."

Väike lihtne pudel, valgel põhjal on lõpuks ometi saanud peale mõned värvid ja neid on võimalik riiulis eristada! Vähene vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on tunda nii mee käärimisjärgset hapukust kui tripel-pärmi vürtsikust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas ning õrnalt vürtsikas. Keskmaitse ... ooo ... mis annab selle ürdise kõrvaltooni? Ühest küljest on ta nagu triple ikka, magusakas-vürtsikas, kuid siia juurde tuleb ... hmmm ... pärnaõis ja kummel? Lõppmaitse läheb nüüd jub traditsioonilisemasse triplei'te suunda, vürtsikas-magusakas. Kuigi ei, jällegi tuleb ürdine, nüüd siis pisut heinane-mõrkjas noot lisaks. Järelmekk maabud aga lihtsa, kuid eheda belglasena - puuviljased noodid segamini väikese vürtsika särtsuga.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-ürdine-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. On nagu triple, aga väikese lisaga. Tõsi küll, kas see ürdine-heinane mekk nüüd teadlikult mee abil siia toodud on, või lihtsalt juhtus nii? Noh, vähemalt midagi uut ja erinevat.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment