Thursday, November 30, 2017

Mango Chili Gose


Mango Chili Gose (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sour ale inspired by the Mexican snack - fresh mango with chili and lime - this beer is full of mango sweetness complimented with some spicy chili, lactic sourness and a touch of salt. Pairs nice with Carnitas tacos!"

Väike purk, sildil pruulikoja tunnus-kräsupea tšillikaunade vahel. Vähene valge vaht on hõre ja kaob hetkega. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroomis on väga ehe toores tšilli koos mango ... õigemini mangomehu laadse magususega. 

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas ... ja vist ka õõõõige pisut vürtsikas. Keskmaitses tuleb mango üsna ehedalt esile, ainult et mitte üldse mehulikul, vaid pigem üsna vesisel moel. Lõppmaitses hakkab üles kruvima ka tšilli, liitudes senise mahlase magus-hapuga väga kenasti. Järelmekk on õrnalt soolakas ja õhetab juba üsna kenasti, tšilli mõikab ausalt ja ehedalt, pragisedes kenasti keelekülgedes ja õhetades kurgulaes ... isegi keeleots võbeleb mõnusalt kaasa. 

Väga kerge kehaga, alakarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-vürtsikas-magusakas-soolakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Mõtte kui sellise eest - mango ja tšilli kokku panna hapukas-soolaka gosega - überhea idee! Teostus longab aga kahte jalga - karbo on sisuliselt olematu ning gose võtmetegelast ehk soola aja kasvõi noaotsaga taga. Aga põnev ja proovimisvääriline on see kraam otse ilmtingimata!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment