Monday, November 13, 2017

Lumelausuja '17


Lumelausuja'17 (Õllenaut, Eesti). pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "foreign stout" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "Võimas talvine stout toob paksu lume ja kulgeb koos sinuga läbi pimedate pakaseliste õhtute."

Vaadake kulla velled Õllenaudist - palun tehke Ratebeeri uus kanne. Vana Gambrinus kiidab, et sama asja uuesti (ja muudetuna, nagu pruulmeister kinnitab) tehes te sildile muudatuse tegite selle va 17 lisamise näol. Aga seda enam on vaja uut kannet, sest tegu ON uue õllega!

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehike seisab kesk lumesadu. Pruun tihe vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - tuhmilt sügavpunane. Aroom on tugevalt šokolaadine ja kakaone.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on rummine, šokolaadine ja ... no rummine ja šokolaadine. Lõppmaitses asub kakao domineerima sellise agressiivsusega, nagu nt 80% või isegi kõrgema kakaosisaldusega mõrušokolaadides. See agressiivsus on karvane ja hapukas ja mõrkjas ja ... no kasvatamatu kohe. Järelmekis leiab üles nii kuivatatud ploome kui rosinaid kui rummikooki, kuid ka siin see nurgeline noorus häirib veidi.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on siin tunda kõik need õiged noodid, mille eest kiidaks koha kõvasti ja ülivõrdes ... aga kurask noor on see kraam. Laske tal nii aastakese seista ja võtke siis koos esimese lumega ette!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment