Sunday, January 27, 2019

WRCLW Schöps Smoked Plums Porto BA (2018)


WRCLW Schöps Smoked Plums Porto BA (2018) (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale" ja hinnang 44 punkti. Untappd ütleb: "Traditional Ale" ja 3,41 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "We've combined history with a new wave of brewing. Wheaten symbol of Wroclaw, which after centuries returned to the offer of Wroclaw hams, went to the oak barrels of Porto, and later matured with dried plums, freshly smoked on beech smoke. In this way, the sweet and sour profile of the beer was supplemented with the taste of oak oiled with Porto wine. Native nutmeg, honey and warm bread aromas have been enriched with extremely interesting aromas of dried plum, focal smoke, cold-smoked ham, dark dried fruit (blackberries, cherries), oak and port wine. History rediscovered.
IBU 15"

Väike lihtne pudel, õlle nimi valgel sildil gooti kirjas. Vähene kollakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on magusakas-hapukas ja suitsune.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub karamelliseks ja suitsuseks, vähese marjase kõrvaltooniga. Lõppmaitses hapukas pool tugevneb, meenutades poolkuivatatud antonovka või mõne muu taliõuna viilakaid, mis on kuivanud kuskil suitsuses soojas nurgas. 

Järelmekk muutub magusamaks, mesisemaks, ja samas mõdu taoliselt hapukaks, ploomi noodid muutuvad üsna selgeks, sutsu nelgist ja muskaadist vürtsikust kuivatatab keele tagumisi nurgakesi.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-suitsune-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Väga põnev rüübe! Meenutab veidi šoti eile, kuid on nendest kergema kehaga, vaati ei oska sellest joogist küll ära tunda, kuid suitsutatud ploomid annavad väga mõnusa värvingu. Esimest korda kohtab vana Gambrinus nii lahjat jooki, mis on hoitud mingis vaadis - ilmselt see lahjasus ei lasknudki vaadist kõike ootuspärast välja tõmmata. Koduse olekuga ja väga maitseküllane jook igatahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment