Saturday, January 12, 2019

SpontanBerliner Cherry


SpontanBerliner Cherry (Mikkeller, Taani) pdl 0,375 l. alc 4,4% Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang on 82 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,81.

Tootjainfo: "Blended Ale with Cherries added"

Keskmist kasvu pudel, sildil kirsside paraad. Tumeroosa vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. 

Aroom. Aeglaselt ninaga vedades tunned mõnusa veidi magustatud kirsikompotti. Kiiremalt lõhna ampsates aga tuleb esile ka berlineri mahlane hapukus.

Esmamekk on kerge kehaga ja kirsiselt hapukas. Keskmaitse - ilma suhkruta puhas kirsimahl. Lõppmaitse - hapukas, veidi lausa happeline, aga lustakalt mahlane ja keelekülgi parkiv kirsside ja murelite vahepealne maitsepuna. Järelmekk - korraks äädikast nägu näitav, siis jällegi hetkeks balsamicot meenutav, punaste sõstrate ja ja arooniate vaheline supermahlasus!

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Sigahea kuiv kirsikas, mida võiks pakkuda eelkõige neile, kes ennast ninakalt määratlevad "ei-mina-õlut-üldse-ei-taha-õlu-on-mõru"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment