Tuesday, January 29, 2019

Strawberry Milkshake IPA


Strawberry Milkshake IPA (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang 94 punkti! Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja 3,76 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Like in a milkshake, we combined intensely hopped (especially cold) american ipa, with oatmeal, strawberry puree, aromatic vanilla and sweet lactose.
IBU 45"

Keskmist kasvu pudel, kollasel sildil salamander ja maasikas. Sentimeetrine valge vahukiht püsib kaua. Õlle värvus - pilviselt ja sogaselt kollane. Aroom on küll hapukas ja mahlane ... aga ausalt maasika äratundmiseks tuleb fantaasia sisse lülitada.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt ning mehuselt magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi veelgi mehusemaks, kuid jällegi, kui ei teaks et see peaks maasikas olema, siis noogutaks ka nt meloni mainimise peale. Lõppmaitses tuleb esile mõnusat tasakaalustavat mõrkjat poolt ... ja kannnnnäe ... selle mõruduse alt hakkab välja piiluma maasikas! Järelmekk on juba üsna selgelt aedmaasika mekiga, aga põhitooniks on siiski magus troopiline segumehu.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mehuse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Jah, kaera ja laktoosi poolt loodud pehmus sobib NEIPA sisse päris kenasti. Maasika otsimisega peab aga siin joogi sees veidi vaeva nägema ning vanilje jäi üldse tabamatuks. Väga sobilik joogipoolis neile, kellele "päris õlle" maitse ei meeldi, pigem troopilise mehu kui õlle laadne, aga vägagi maitseküllane klaasitäis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment