Tuesday, January 8, 2019

Old Vyborg


Old Vyborg (First Jump, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja 3,55 punkti

Tootjainfot pole leida

Huvitaval kombel ei leia kuskilt selle koja elektroonilist pesa, vaid mõned kirjeldused sellest, kuidas Võborgis avati 2017.a vana õlletehase ruumes uus pruulikoda.

Keskmist kasvu pudel, sildil vana Viiburi kindlus. Pruunakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. Aroom on klassikaline segu hapukas leivasest ja magusast šokolaadisest ning mõrkjast kohvisest.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkja, veidi kreemine ja ploomine. Lõppmaitse muutub karamelliseks ja hapukamaks, omandades ka kerged lihased suitsused noodid. Järelmekis seguneb kohvi, röstitud kaerahelbed, kuivatatud pohlad ja leivakali.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Üsna klassikaline balti porter, ehk vaid kröömike vesisema kehaga kui oleks stiili ja kanguse kooskõlana oodanud.
---
pilt ieetehtud

No comments:

Post a Comment